In een bruisende nachtcultuur leggen mensen onverwachte contacten en doen nieuwe ervaringen op: dat is de magie van de nacht.

Over ons

Oorsprong

Buitengewoon / mcde, hunee & antal

Buitengewoon / mcde, hunee & antal

Al een lange tijd waren menig bekende nachtbrakers van mening dat zij het Leidse nachtleven een extra diepgang konden geven. Om de nacht die extra impuls te kunnen geven hebben zij de koppen bij elkaar gestoken. De verbroedering zorgde voor het vrijwillig opstellen van een petitie, het starten van een promotietraject en een inauguratie van de Nachtraad naast het stadhuis met een silent disco. Met 2500 handtekening onder de petitie en een hoop media-aandacht is de basis gelegd voor de Leidse Nachtraad.

Rol binnen de nacht

Stichting de Leidse Nachtraad is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor een bruisend, divers en inclusief nachtleven. Dit door creatieven, beleidmakers, organisaties en stadsgenoten met elkaar te verbinden. Met als doel om het Leidse nachtleven naar een hoger niveau te tillen en de nacht als kracht voor de stad te gebruiken.

Visie op de nacht

  • Het nachtleven is een springplank voor (startende) organisaties en talent. Zij zijn diegene die de nacht ontwikkelen, haar kleur geven en zetten de stad op deze manier op de kaart.

  • Kwaliteit en inhoud is wat de nacht verdiend

  • De nacht is de verbindende factor tussen publiek en de creatieve sector. In een bruisende nachtcultuur leggen mensen onverwachte contacten en doen nieuwe ervaringen op: dat is de magie van de nacht. Ook tussen organisaties en creatieven ontstaan vernieuwende samenwerkingsverbanden die verrijken en versterken elkaar.

  • Uitgaan is meer dan in een volle kroeg staan. Bij een nachtcultuur horen ook toegankelijke locaties met een breed en experimentele programmering.

  • De nacht is een verbindende factor tussen het publiek en de creatieve sector. In een bruisende nachtcultuur leggen mensen onverwachte contacten en doen nieuwe ervaringen op: dat is de magie van de nacht.

  • Een gezonde nachtcultuur maakt ook gebruik van ongewone locaties. Zo wordt de stad in een nieuw (nacht)licht bekeken en worden nieuwe visies gevormd op haar gebouwen en gebieden.

Met een gezonde nachtcultuur kan de stad zich verder ontwikkelen en haar bewoners, talent en organisaties volop kansen bieden om hun bijdrage te leveren aan de stad.